Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Μαίρη Κατράντζου, ένα μεγάλο όνομα της διεθνούς μόδας












          Το ελληνικό δαιμόνιο θριαμβεύει, αλλά στο εξωτερικό! Μια 34χρονη Ελληνίδα, σχεδιάστρια μόδας, που εργάζεται στο Λονδίνο, έχει εκτοξευτεί στην κορυφή της μόδας και αποσπά διθυραμβικά σχόλια για το ταλέντο, τη φρεσκάδα, την άποψη και το μοναδικό της στυλ. 




 Mary Katrantzou Resort 2016 Collection 14




Από τα 24 της  κιόλας, ξεκίνησε η ανοδική της πορεία και σήμερα αποκαλείται "βασίλισσα των prints", αφού τα ψηφιακά της prints (στάμπες) είναι πλέον, παγκοσμίως αναγνωρίσιμα. 













Πρόκειται για την Μαίρη Κατράντζου (Mary Katrantzou), που αν και φέρει, ως γόνος, το όνομα της παλιάς γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, έχει την αποκλειστικά δική της, άκρως επιτυχημένη σταδιοδρομία στο χώρο της μόδας. 
Ποικίλες οι πηγές έμπνευσης για τα πασίγνωστα prints: Κοσμήματα, μπουκάλια αρωμάτων,  χαρτονομίσματα,  εσωτερικοί χώροι, τοπία.


  
Mary Katrantzou, Instagram photo, With Sophie, Countess of Wessex,
Παραλαμβάνοντας ένα βραβείο από τη νύφη της Βασίλισσας Ελισάβετ, που φορά μοντέλο της Ελληνίδας σχεδιάστριας
  



   Αποσπά συνεχώς βραβεία και έχει κάνει συνεργασίες με μεγάλες διεθνείς εταιρείες, σαν την Topshop, το γαλλικό οίκο αξεσουάρ, Longchamp και το γερμανικό αθλητικό κολοσσό Adidas...






Και η Άννα Γουίντουρ στην επίδειξη της Κατράντζου

 











  








       Η Μαίρη Κατράντζου τελείωσε το Κολέγιο Αθηνών, εν συνεχεία έκανε σπουδές αρχιτεκτονικής στο Rhode Island School of Design της Νέας Υόρκης και μετά φοίτησε στο Central Saint Martins του Λονδίνου, όπου επικεντρώθηκε στη μόδα και το σχεδιασμό υφασμάτων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της κατάφερε να πουλήσει μια σειρά από στάμπες στον αμερικανικό οίκο Bill Blass, ενώ στη συνέχεια δούλεψε στο πλευρό τής επίσης επιτυχημένης και αναγνωρισμένης Ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας, Σοφίας Κοκοσαλάκη, πάντα στο Λονδίνο. 



                                            Διάσημες πελάτισσες


       Ρούχα και αξεσουάρ της πωλούνται σήμερα σε περισσότερα από 200 καταστήματα σε 56 χώρες. Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει πολλές διασημότητες, από κινηματογραφικές σταρ, προσωπικότητες του χώρου της μόδας μέχρι μέλη βασιλικών οικογενειών και όχι μόνο. Ανάμεσά τους, η Τζέσικα Άλμπα, η Σάρα Τζέσικα - Πάρκερ, η Ελίζαμπεθ Μπάνκς, η fashion blogger Ολίβια Παλέρμο , η Μαριόν Κοτιγιάρ, η Μπιγιονσέ, η Ριάνα, η Νικόλ Κίντμαν, η Ντάιαν Κρούγκερ, η Τέιλορ Σουίφτ, η Μισέλ Ομπάμα.

 


Σάρα-Τζέσικα Πάρκερ


Κίρα Νάιτλυ

























Μαριόν Κοτιγιάρ


Μπιγιονσέ



However despite her style blunder Sam remained popular as ever and was pictured conversing with US Vogue editor-in-chief Anna Wintour
H Σαμάνθα Κάμερον,  σύζυγος του Βρεττανού Πρωθυπουργού









                                                                        Μισέλ Ομπάμα





  Φωτ. από:daily.tumblr, silhouetteandstyle.com, vogue.com, grammio.com, instyle.gr, elleuk.com, popsugar.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου