Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Δύο νέες γυναίκες, εξελέγησαν δήμαρχοι σε Ρώμη και Τορίνο




          Είναι νέες, γυναίκες και μητέρες και κατέκτησαν τους δήμους σε Ρώμη και Τορίνο στις δημοτικές εκλογές στην Ιταλία. Προέρχονται από το κίνημα των Πέντε Αστέρων  (Movimento 5 Stelle), το οποίο σάρωσε στις εκλογές αυτές, προκαλώντας προβληματισμό στην κυβέρνηση Ρέντσι.





                                                     Στη Ρώμη


       Η Αιώνια Πόλη θα έχει για πρώτη φορά γυναίκα δήμαρχο. Εξελέγη η 37χρονη δικηγόρος Βιρτζίνια Ράτζι,  με το εντυπωσιακό ποσοστό 67%.
Σε συνέντευξή της υποσχέθηκε, ότι θα καταπολεμήσει τη διαφθορά, ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα ενός τεράστιου σκανδάλου στις συμβάσεις έργου της πόλης. Δεσμεύτηκε ακόμη,  ότι θα διεκδικήσει φόρους 250 έως 400 εκατομμυρίων ευρώ από μη καταβληθείσες υποχρεώσεις του Βατικανού, οι οποίοι δεν έχουν εισπραχθεί, διότι όπως ισχυρίστηκε, η προηγούμενη διοίκηση της πόλης δίστασε να τα βάλει με την Καθολική Εκκλησία. 
Η Ράτζι έχει επίσης εκφράσει την άποψη, ότι η Ρώμη δεν πρέπει να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.




                                                      Στο Τορίνο


       Στα 31 χρόνια της, η οικονομολόγος Κιάρα Αππεντίνο κατέκτησε τη θέση δημάρχου στο Τορίνο, με ποσοστό 54%. Υπήρξε μέλος της διοίκησης της Γιουβέντους και διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία παρά το γεγονός ότι έγινε μητέρα προ έξι μηνών. Δήλωσε μάλιστα, ότι δεν είναι εμπόδιο η μητρότητα, για την πολιτική σταδιοδρομία...


                                           


                                          

2 σχόλια:

  1. Δύο πολύ νέες μαμάδες (η μία 31 έτους!), μορφωμένες, ήδη με επαγγελματική καρριέρα και τώρα δημαρχίνες και σε ποιές πόλεις!

    Άσχετα αν θα έχουν ή όχι επιτυχημένη θητεία και μόνο η εκλογή τους, αποτελεί σταθμό και δίνει μια γροθιά σε στερεότυπα δεκαετιών.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δημος της Ρωμης ειναι καταχρεωμενος και με πολλα σκανδαλα. Εκει ειναι το στοιχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή