Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ντάισελμπλουμ: Θαυμάζω τον Τσίπρα. Καταφέρνει και περνάει μεταρρυθμίσεις παραμένοντας στην εξουσία!






Η σημειολογία μιας φωτογραφίας: Ντάισελμπλουμ - Τσίπρας και στο βάθος, ο Παππάς....


        Μόνο ύμνους έχει ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ  για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ. Σε συνέντευξή του στη Figaro, είπε:
«Τρέφω μεγάλο θαυμασμό για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ιταλό Ματέο Ρέντσι. Προωθούν διαπραγματεύσεις και κατορθώνουν να παραμείνουν στην εξουσία». Πρόσθεσε: 
«Είμαι σοσιαλδημοκράτης και θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πιο εύγλωττο παράδειγμα. Προέρχεται από την άκρα αριστερά και εξελέγη πέρυσι, αφού πρώτα υποσχέθηκε το ακατόρθωτο. Όμως έπειτα από μια κρίση το διόρθωσε. Το κόμμα του έγινε ειλικρινές και εξελέγη για δεύτερη φορά με διαφορετική εντολή. 
Ο Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στην Ελλάδα, είχε δηλώσει χθες στο European Business Summit, ότι «έχουμε γυρίσει σελίδα», επισημαίνοντας ότι έχει βελτιωθεί η εμπιστοσύνη προς την ελληνική κυβέρνηση.... 




2 σχόλια:

  1. Ούτε στ΄όνειρό τους οι δανειστές, τέτοια κυβέρνηση στην Ελλάδα. Ούτε στ΄όνειρό τους! Είναι να μην τον θαυμάζουν; Μας έχει αλυσοδέσει για έναν αιώνα, μας κόβει φάρμακα, μας τραβάει περικοπές συνέχεια, με την ανεργία να αυξάνεται, οι νέοι να φεύγουν κατά κύματα και δε βγάζουμε τσιμουδιά! Δεν κουνιέται φύλλο! Ο αγαθιάρης Ολλανδός ξέρασε την αλήθεια: Οι δανειστές τρίβουν τα χέρια τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και βεβαια λατρευει Τσιπρα μετα την πλακα που επαθε με τον Βαρουφακη και παραλιγο τοτε να τον καθαιρεσουν απο προεδρο του Γιουρογκρουπ. Τωρα χωρις Βαρουφακη και κατι αλλους .....ενοχλητικους, ειναι ολοι αυτοι μια ωραια ατμοσφαιρα και εμεις απλως κλαψουριζουμε τη μοιρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή