Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Παγκόσμιο χρυσό βραβείο στη Φιλαρμονική «Μάντζαρος» της Κέρκυρας











       Το χρυσό βραβείο στο «World Orchestra Festival 2016» της Βιέννης κατέκτησε η Φιλαρμονική Εταιρεία  «Μάντζαρος» της Κέρκυρας. Επίσης, ο αρχιμουσικός της, Σωκράτης Άνθης, τιμήθηκε με το βραβείο "Εξαίρετου Μαέστρου".
Στον τελικό του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016, η Φιλαρμονική της Κέρκυρας διαγωνίσθηκε με δύο μπάντες από Ιταλία, μία από Αυστρία και μία από Κροατία και κατέκτησε την κορυφή! 
Το «World Orchestra Festival 2016» διοργανώνεται κάθε χρόνο και έχει διαγωνιστικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με παρακολούθηση σεμιναρίων στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης και συναυλίες στην περίφημη αίθουσα Musikverrein στην οποία πραγματοποιείται η πασίγνωστη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης. 
Η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» έχει  126 χρόνια λαμπρής ιστορίας και διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο στη μουσική ιστορία των Επτανήσων. Έχει λάβει μέρος, με εξαιρετική επιτυχία,  σε πολλά φεστιβάλ φιλαρμονικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  και έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις.



Πηγή: corfuland.gr, femantzaros.com





2 σχόλια:

  1. Η Κέρκυρα και τα άλλα Ιόνια δεν έχουνε μόνο υπέροχη φύση με παραλίες, αλλά και πολιτισμό και προπάντων μουσική παιδεία, που δικαιώνεται ακόμα μια φορά με με την τωρινή μεγάλη διάκριση.
    Συγχαρητήρια στη φιλαρμονική Μάντζαρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο όταν διακρινόμαστε σε τέτοια, προβάλλεται ένα άλλο πρόσωπο της Ελλάδας. Επιτέλους, όχι μόνο συρτάκι ντανς, ηλιοβασιλέματα και Μύκονος μπάι νάιτ.
    Έχω βαρεθεί να ακούω γύρω μου τί ωραία χώρα έχουμε και να είμαστε υπερήφανοι, λες και εμείς τη φτιάξαμε έτσι! Και η Χαβάη είναι ωραία και τα Μπόρα - Μπόρα και η Αίγυπτος έχει πανάρχαια μνημεία, όμως τί έχουν να πουν στο πεδίο του σύγχρονου πολιτισμού;
    Στη γενιά της μόρφωσης και του πολιτισμού να εστιάσουμε.. ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ και μέσα και έξω και όχι να μας ζαλίζουνε τί έκανε ο ντι Κάπριο στη Μύκονο και τί σουξέ είχε η συναυλία του Ρέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή