Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Βαρουφάκης στη Welt: «Η Ελλάδα είναι πιο χρεωκοπημένη από ποτέ»




Αποτέλεσμα εικόνας για βαρουφάκης die welt 

           Τον Έλληνα πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη συνάντησαν δημοσιογράφοι της Welt στο σπίτι του στην Αίγινα για τη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας. 

 

 

 

         Ο Βαρουφάκης, που μεταξύ των άλλων, είναι σήμερα και οικονομικός σύμβουλος των Άγγλων Εργατικών, αναφέρθηκε στον Τσίπρα, στη θητεία του ως Υπουργός Οικονομικών και σε άλλα σημαντικά θέματα.

Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι «όταν είναι κανείς χρεωκοπημένος, δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση αποπληρώνοντας τα παλαιά δάνεια με καινούρια δάνεια», τονίζοντας στη συνέχεια ότι «σήμερα η Ελλάδα είναι πιο χρεωκοπημένη από ποτέ». Υποστήριξε, πως παρόλο που συμφώνησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να αντιτεθούν στην πολιτική περικοπών εναντίον της Ελλάδας και γενικά στην πολιτική λιτότητας της Ε.Ε., τελικά, όπως είπε χαρακτηριστικά,  ο Αλέξης Τσίπρας «υπέγραψε συμφωνίες, οι οποίες προέβλεπαν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλαμε να αλλάξουμε». 

 

 

 

                                                                               Για τους ηγέτες της Ευρωζώνης

 

Martin Scholz, Yanis Varoufakis, Stefan Aust, Sommer 2016
Με τους δημοσιογράφους της Welt στην Αίγινα

  

 

      Για τους ηγέτες της Ευρωζώνης σχολίασε: «Ο Σόιμπλε ήταν ο μόνος που είχε σχέδιο. Η Μέρκελ δεν έχει σχέδιο. Ο Ολάντ δεν ξέρει καν τι σημαίνει η λέξη σχέδιο. Η Μέρκελ δε θα λάμβανε ποτέ μία απόφαση, αν μπορούσε να την αναβάλει για την επομένη και να δει τι άλλες εξελίξεις θα υπάρξουν μέχρι τότε. Αυτό είναι πολύ κακό για την Ευρώπη». Όμως συμφώνησε με τη στάση της στο προσφυγικό: «Σε αυτό το σημείο εξακολουθώ να υποστηρίζω τη Μέρκελ, γιατί είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε ηθική ευθύνη απέναντι σε ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον θάνατο, τον πόλεμο και την πείνα».

                                                          

 

 

 

 

  

                                            Για το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα

 

 

         Τέλος, ερωτώμενος για τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα, ο Γιάννης Βαρουφάκης απαντά: «Με δεδομένη την έκταση της ελληνικής οικονομικής κρίσης, μερικές δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες δεν κάνουν διαφορά για το οικονομικό σύστημα. Από οικονομικής άποψης, θα έλεγα μάλιστα ότι η προσφυγική κρίση έχει βοηθήσει την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί, πολλοί πρόσφυγες έρχονται με χρήματα στην Ελλάδα». 

 

Όλη η συνέντευξη στη Welt, εδώ: 

http://www.welt.de/wirtschaft/article157675904/Schaeuble-war-der-Einzige-der-einen-Plan-hatte.html










3 σχόλια:

  1. Δεν τον εμπιστεύομαι ως πολιτικο, αλλά λαμβάνω 100% υπ' όψιν τις απόψεις του γιατην οικονομία! Ό,τι και να λένε τα ντόπια μίντια και οι φυλλάδες οι δικές μας, στο εξωτερικό ο Βαρουφάκης χαίρει μεγάλης εκτίμησης ως οικονομολόγος. Δεν εναι τυχαίο που η Welt έστειλε δύο δημοσιογράφους να τον συναντήσουν στην Αίγινα για μια συνέντευξη που τη δημοσίευσε μάλιστα στο κυριακάτικο φύλλο....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΓΙΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝΕ ΣΤΗ ΒΙΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ Η ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ; ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους κάποιος και μάλιστα ειδικός, είπε το αυτονόητο για τις επιπτώσεις στην οικονομία εξαιτίας των προσφύγων στη χώρα μας. Όχι, δεν υπάρχει πρόβλημα από μερικές χιλιάδες και συγχρόνως τονώνεται η οικονομία διότι δεν είναι λίγοι αυτοί, που έχουν αρκετά χρηματικά ποσά μαζί τους. Κατά τη γνώμη μου να ξεκινήσει πολιτική ενσωμάτωσης, αν θέλουμε να είμαστε σοβαρή χώρα..


    ΑπάντησηΔιαγραφή