Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Μεγαλειώδης διαδήλωση για τα εργασιακά στο Παρίσι. Συγκρούσεις και τραυματισμοί




 

 

 

        Σπασμένες βιτρίνες, βόμβες μολότοφ, συγκρούσεις με την αστυνομία: Οι ταραχές που ξέσπασαν χτες στο Παρίσι, στις τεράστιες διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας, είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 άτομα και να γίνουν 16 συλλήψεις. Ένας αστυνομικός τυλίχθηκε στις φλόγες όταν εκτοξεύτηκε εναντίον του μια βόμβα μολότοφ, υπέστη εγκαύματα στο πόδι.

 

 

 

Παρίσι: Συγκρούσεις, συλλήψεις και τραυματίες στις διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας



Η εργασιακή νομοθεσία, η οποία είναι πλέον σε ισχύ,  καθιστά ευκολότερες τις απολύσεις και μειώνει πολλά από τα εργασιακά δικαιώματα.

 

 

 Παρίσι: Συγκρούσεις, συλλήψεις και τραυματίες στις διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας

 

 

 

         Οι διαδηλώσεις επεκτάθηκαν σε 100 πόλεις. Στη Νάντη και στη Ρεν  σημειώθηκαν επίσης συγκρούσεις των διαδηλωτών με αστυνομικούς. Στο Μπελφόρ, στα ανατολικά, η κινητοποίηση εξελίχθηκε σε διαδήλωση των εργαζομένων του ομίλου Alstom που ζητούν να μην κλείσει το τοπικό εργοστάσιο, το «λίκνο» της υπερταχείας TGV, επειδή η διεύθυνση επιθυμεί να μεταφέρει την παραγωγή σε άλλες μονάδες. 

 

 

 

 https://pbs.twimg.com/ext_tw_video_thumb/776361259495227392/pu/img/fs334yD-8mV0RdBZ.jpg

 


«Δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα. Δεν θα έχουμε νέο κύμα διαδηλώσεων όμως υπάρχουν άλλοι τρόποι να αγωνιστούμε κατά της εργατικής νομοθεσίας», δήλωσε Ζαν Κλοντ Μειγί, επικεφαλής του συνδικάτου Force Ouvriere. «Αυτός ο νόμος θα είναι η τσίχλα που κολλάει στις σόλες των παπουτσιών των κυβερνητικών στελεχών».Ο Μειγί και ο Φιλίπ Μαρτίνεζ, επικεφαλής του συνδικάτου CGT, δήλωσαν από κοινού ότι ελπίζουν ότι τα νομικά κωλύματα θα εξαναγκάσουν την κυβέρνηση να αποσύρει τη νομοθεσία.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr,kathimerini.gr, leparisien.fr

 

 


1 σχόλιο:

  1. Παρατηρω διαδηλωτη με ελληνικη σημαια! Να γιατι δε πρεπει να σηκωθουμε απο τον καναπε. Διαδηλωνουν οι ξενοι και για μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή