Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου και άλλα ωραία





Το περίφημο βίντεο με το Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση, να παρακινεί τους πολίτες να "δράσουν", εξαιτίας της απόφασης να πάνε προσφυγόπουλα στο σχολείο της πόλης  του:

 


                  
                  μμμ




Το επίμαχο απόσπασμα:

 

Δήμαρχος: Ως διοίκηση δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παρέμβουμε. Μπορείτε να παρέμβετε εσείς.

 

Δημότης: Πώς; Νόμιμα; 

 

Δήμαρχος: Νόμιμα δεν υπάρχει!

 

Δημότης: Άρα μου λες να πάω να ανοίξω κεφάλια! 

 

Δήμαρχος: Μπράβο!

 


Ασφαλώς η Βόρεια Ελλάδα υφίσταται πολύ πιο έντονα τις συνέπειες της προσφυγικής πλημμυρίδας  και της ανοργανωσιάς της κρατικής μηχανής. 

 

Ασφαλώς οι κάτοικοι οφείλουν να απαιτούν κάθε κυβερνητική απόφαση να υλοποιείται συντεταγμένα και όπως επιτάσσουν οι σύγχρονοι κανόνες. Π.χ. για τα προσφυγόπουλα που εντάσσονται στα σχολεία, να  υπάρχει άμεση εκμάθηση της ελληνικής, ιατρικός έλεγχος, αναλογικότητα στην κατανομή τους κλπ. 

 

Δυστυχώς στο Ωραιόκαστρο είχαμε την απαίτηση ενός συλλόγου γονέων να μη φοιτούν στα δημόσια σχολεία τους, πρόσφυγες, αλλά να δημιουγηθούν ειδικά σχολεία - γκέτο δίπλα στους καταυλισμούς και απειλούν με κινητοποιήσεις! Από κοντά και ο Δήμαρχος!

 

Πάντως δάσκαλοι, άλλοι φορείς δημοτών και απλοί πολίτες διαχώρισαν τη θέση τους από αυτές τις κινήσεις. Για τους άλλους, ισχύει η φράση: "Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες και εμείς φασίστες". 

 

 


5 σχόλια:

  1. Νομιζω το υπουργειο ειπε να χρησιμοποιουν το σχολειο για τα προσφυγοπουλα τα απογεματα ωστε να μαθαινουν ελληνικα και αργοτερα να ενταχθουνε στις ταξεις κα οτι θα ειναι εμβολιασμενα. Αν ειναι ετσι τι τους πειραζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τοπικές κοινωνίες να απαιτήσουν εκτός από μαθήματα ελληνικών και εμβόλια και ψυχολόγους στα σχολεία που υπάρχουν παιδιά πρόσφυγες. Είναι απαραίτητο και αυτό, για ομαλή ένταξη και υποδοχή. Αυτά αν απαιτούσαν, θα τους βγάζαμε το καπέλλο. Όχι να σκούζουν ρατσιστικές ανοησίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΥΤΟΣ; ΞΗΛΩΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανεις δε διακινδυνεύει την υγεία των παιδιών του. Αν έρχονταν προσφυγάκια στο σχολείο των παιδιών μας ισως να προβληματιζόμασταν και εμείς για τους κινδύνους. Έχουν συμβεί πολλές αρρώστιες στους καταυλισμούς και άντε να εμπιστευτείς το υπουργείο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δε μίλησαν αρχικά για αρρώστιες. Στο έγγραφό τους λένε κατηγορηματικά, "δε θέλουμε πρόσφυγες στο σχολείο μας"!
      Όταν είδαν βέβαια ότι ρεζιλεύτηκαν στο πανελλήνιο, την έκαναν γυριστή και αυτοί και ο απαράδεκτος δήμαρχός τους και λένε τώρα, "το πρόβλημα είναι υγειονομικό", "θα κολλήσουν τα παιδιά μας αρρώστιες" και άλλα τέτοια. ΑΓΝΟΙΑ, ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

      Διαγραφή