Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Παγκόσμια πρωτιά για τη Νομική Αθήνας




Αποτέλεσμα εικόνας για Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ



        Συνεχίζονται οι πρωτιές για τη Νομική Αθήνας.. Ανακηρύχθηκε  παγκόσμια πρωταθλήτρια και κορυφαία διαχρονικά ομάδα στο διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης στο Δίκαιο του Διαστήματος, «Manferd Lachs», μεταξύ 60 πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο. Επίσης το μέλος της ομάδας  Φιλαρέτη Κουϊμτζή Φιλαρέτου ανακηρύχθηκε best oralist δηλαδή καλύτερη αγορήτρια του διαγωνισμού παγκοσμίως. 


Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών διαγωνίστηκε, στους παγκόσμιους τελικούς 26-30 Σεπτεμβρίου, στο  Μεξικό, εκπροσωπώντας την Ευρώπη, ως πρωταθλήτρια για το 2016. 

Η ίδια ομάδα είχε έρθει πέρυσι δεύτερη παγκοσμίως, έχοντας πάλι αναδείξει τον καλύτερο αγορητή! 

 

 

 

Η Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ παγκόσμια πρωταθλήτρια στο “MANFRED LACHS”

 

 

 

Την  ομάδα της Νομικής απετέλεσαν οι προπτυχιακές φοιτήτριες Γεωργία-Ελένη Εξάρχου, Φιλαρέτη Κουϊμτζή Φιλαρέτου και Σοφία Στελλάτου, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του κ. Γ. Κυριακόπουλου, λέκτορα Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Αθηνών. Συνεπικούρησε, στην προετοιμασία, η προπτυχιακή φοιτήτρια Γεωργία-Μαρία Καλογήρου, η οποία είχε λάβει μέρος στο διαγωνισμό το 2014. 

 

Ο ετήσιος διαγωνισμός εικονικής δίκης Manfred Lachs διεξάγεται επί 25 χρόνια. Η προς κρίση φετινή υπόθεση αφορούσε σε θέματα ευθύνης από διαστημικές δραστηριότητες, στην προστασία του περιβάλλοντος από μη λειτουργικά διαστημικά αντικείμενα καθώς και στο νομικό πλαίσιο διάσωσης και επιστροφής αστροναυτών και εν γένει συμμετεχόντων σε διαστημικές πτήσεις. 

 

Η διαγωνιζόμενη ομάδα της Νομικής είχε την υποστήριξη της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ). Επίσης το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ενίσχυσε την προσπάθεια της ομάδας κατά τους ευρωπαϊκούς περιφερειακούς γύρους.

 

 

Πηγή: newsit.gr, in.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου