Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΕΟΦ: Προσοχή στα συμπληρώματα διατροφής

  


Αποτέλεσμα εικόνας για συμπληρώματα διατροφής       Ο ΕΟΦ με μια ξεκάθαρη ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρός του, Α. Αντωνίου, εφιστά την προσοχή των πολιτών για τα συμπληρώματα διατροφής. Επισημαίνει, πως πρόκειται για διατροφικά προϊόντα με σκοπό τη συμπλήρωση της συνήθους δίαιτας υγιών καταναλωτών και δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου, ιδιότητες που προσιδιάζουν μόνο στα φάρμακα. 

 

Όπως τονίζει, «οποιαδήποτε αναφορά σε τέτοιου είδους ιδιότητες είναι παράνομη και καταχρηστική, καθώς πρόκειται κατ’ ουσίαν για προϊόντα που παρουσιάζονται ως φάρμακα, χωρίς άδεια κυκλοφορίας. Το γεγονός ωστόσο, ότι τα προϊόντα αυτά στερούνται θεραπευτικών ιδιοτήτων, δε διασφαλίζει και την απουσία ανεπιθύμητων ενεργειών». 

 

Τέλος επισημαίνεται, ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν εγκρίνονται από τον ΕΟΦ, ούτε και από άλλους ευρωπαϊκούς φορείς και ότι αυτά απλώς γνωστοποιούνται στον ΕΟΦ, αλλά αυτό δεν έχει καμμία σχέση με την εγκριτική διαδικασία η οποία ακολουθείται για την κυκλοφορία φαρμακευτικών προϊόντων.

 

Πηγή: tovima.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου