Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Ισλανδή βουλευτίνα μίλησε στη Βουλή, θηλάζοντας



       Μια Ισλανδή βουλευτίνα ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να εκφωνήσει την ομιλία της, ενώ ταυτόχρονα θήλαζε την 6 μηνών κόρη της. Η συνεδρίαση  μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση.

                   



                

 

 

Η Ουνούρ Μπρα Κονραντσντότιρ, που προέρχεται από το συντηρητικό Κόμμα της Ανεξαρτησίας, σε δήλωσή της, χαρακτήρισε την πράξη της, «το φυσιολογικότερο πράγμα του κόσμου».«Το μωρό δεν ενοχλήθηκε καθόλου», διαβεβαίωσε. «Αντιθέτως, θα είχε ξυπνήσει αν σταματούσα να τη θηλάζω για να μιλήσω», εξήγησε η βουλευτίνα, που έχει άλλα δύο παιδιά, 12 και 8 ετών και πρόσθεσε,  πως οι πολιτικές ευθύνες που έχει αναλάβει δεν εμποδίζουν τα καθήκοντά της ως μητέρας. «Είναι σαν μια οποιαδήποτε άλλη δουλειά, πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει να γίνει», είπε. 

       Σύμφωνα με τα ισλανδικά μέσα ενημέρωσης, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αν και η Ισλανδία έχει μακρά παράδοση στην ισότητα των δύο φύλων. Άλλωστε, είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο, που ανέδειξε με δημοκρατικές διαδικασίες, μια γυναίκα αρχηγό κράτους.





4 σχόλια:

  1. Μια κοινωνία 100 χρόνια μπροστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου έκανε εντύπωση, πώς την αντιμετώπισε το προεδρείο της Βουλής. Ούτε έκπληξη ούτε αμηχανία! Και σωστά. Είναι το πιο υπέροχο και το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο!

    Μέχρι τώρα στον τάχα πολιτισμένο κόσμο μας το θεωρούσανε ανάρμοστο και απρεπές, ως γυμνό, που προκαλεί. Όμως ένα στήθος που θηλάζει δεν προκαλεί σεξουαλικά και μόνο ένα άτομο άρρωστο και διεστραμμένο θα το έβλεπε έτσι.

    Ιερή και πολύ όμορφη η στιγμή του θηλασμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσο και να φαινεται σε πολλους σοκαριστικο η πρωτοφανες, κατα τη γνωμη μου αυτο το περιστατικο στο ισλανδικο κοινοβουλιο, δείχνει πόσο τιμουν και σεβονται εκει τη γυναικα και τη μητερα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου δεν με σοκαρισε το βίντεο. Ίσα - ίσα λέω ένα μεγάλο μπράβο στους Ισλανδούς για το πως φέρονται στις μάνες. Όμως ειναι ακόμα καλύτερο, τα κράτη να δίνουν μεγάλη άδεια στους γονείς και κυριως στις μητέρες, ώστε να ασχολούνται με τα μωρά απερισπαστα και χωρις το άγχος της καθημερινής δουλειάς .

      Διαγραφή