Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Όλο και περισσότεροι Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα




Σχετική εικόνα      Το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία φαίνεται μεταξύ άλλων να προκαλεί ενδιαφέρον Τούρκων πολιτών για αγορά ακινήτου στην Ελλάδα, γράφει στο πρωτοσέλιδο η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, παραθέτοντας μαρτυρίες από τον κτηματομεσιτικό κλάδο. Ο λόγος; Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. 

 

Έλληνες κτηματομεσίτες επιβεβαιώνουν, πως, μετά το πραξικόπημα, άτομα από τη μεσαία τάξη της Τουρκίας άρχισαν να σκέφτονται την περίπτωση ενός ακινήτου στην Ευρώπη και ένα σπίτι στην Ελλάδα είναι μια πύλη προς την Ευρώπη. Μιλάνε για μια αύξηση στις πωλήσεις, της τάξης του 1000%. Πρόκειται για αγοραστές που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, επιχειρηματίες, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, διανοούμενοι και ζουν κατά κύριο λόγο σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και Άγκυρα, όπου είναι περισσότερο διαδεδομένη η ευρωπαϊκή κουλτούρα. 

 

Σημαντικό ρόλο στην αγορά των κατοικιών, έπαιξε και το γεγονός, ότι σύμφωνα με το νόμο, όποιος αγοράζει στην Ελλάδα ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ, μπορεί να λάβει άδεια παραμονής στη χώρα, που ισχύει για πέντε χρόνια και εφόσον δεν πωληθεί το ακίνητο, ανανεώνεται απεριόριστα.  

 

Σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, «παρά τα όσα λέγονται για την εχθρότητα ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες, δεν μπορεί να αποκλειστεί το εξής: Πολλοί Τούρκοι θεωρούν την Ελλάδα απλά υπέροχη. Άλλωστε ο αριθμός των Τούρκων που κάνουν διακοπές στις ελληνικές παραλίες πολλαπλασιάστηκε τα προηγούμενα χρόνια».

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου