Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Ο Πάπας υπέρ του δημόσιου θηλασμού




20140128-220557.jpg
O Ποντίφηκας σε παλαιότερη θρησκευτική εκδήλωση, με μητέρες που θηλάζουν

 

        Την ίδια στιγμή που σε πολλές χώρες στον κόσμο, μητέρες αποθαρρύνονται να θηλάσουν δημόσια, έρχεται ο ίδιος ο Πάπας και τις προτρέπει να το κάνουν. Σήμερα Κυριακή, κατά τη διάρκεια του μυστηρίου της βάφτισης 28 παιδιών που τέλεσε στην Καπέλα Σιξτίνα του Βατικανού, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τις μητέρες να μη διστάζουν να θηλάζουν το μωρό τους στη διάρκεια της τελετής, δηλώνοντας:

 

“Η τελετή είναι λίγο μεγάλη, κάποιο μπορεί να κλαίει επειδή πεινάει. Αν είναι έτσι, εσείς οι μητέρες, θηλάστε το, άφοβα και απλά. Όπως η Παναγία θήλαζε τον Ιησού”, είπε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. 

 

 

                                   Οι αγιογραφίες με την Παναγία Γαλακτοτροφούσα

 

    

       Ο εικονιστικός τύπος της Παναγίας Γαλακτοτροφούσας είναι αξιόλογος, ευρέως γνωστός και λίαν αγαπητός, τόσο στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, όσο και στη Δυτική. Στην Ελλάδα, η σημαντικότερη από τις υπάρχουσες εικόνες της Παναγίας Γαλακτοτροφούσας βρίσκεται στην Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους. Επίσης είναι γνωστό και αντίστοιχο έργο του Γκρέκο.



Στη Μονή Χιλανδαρίου
Η Γαλακτοτροφούσα του Ελ Γκρέκο

 

   

 

 

 

 

 

 












Ρωμαιοκαθολική εικόνα, έτους 1507.





Πηγές: theguardian.com, inewsgr.com, svouranews.gr, annahatke.wordpress.com



  

1 σχόλιο:

  1. Δεν έχω καταλάβει γιατί καθόμαστε και συζητάμε για κάτι τόσο απλό, φυσιολογικό και συνάμα υπέροχο! Πάντα γινόταν και δεν ετίθετο θέμα. Όποιον τον σοκάρει ή είναι ανώμαλος ή πρόκειται για έναν κακεντρεχή ή για κάποιον που δεν καταλαβαίνει την ιερότητα της μητρότητας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή