Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Το φάντασμα της δραχμής






 

 

       Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη χώρα, το φάντασμα της δραχμής!* Χαμός με τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Ν. Ξυδάκη, που ...αμόλησε, live σε μεγάλο κανάλι, την άποψη ότι η δραχμή δεν είναι ταμπού, ότι πρέπει να ανοίξει η σχετική συζήτηση κλπ. κλπ. Κύριος οίδε βέβαια γιατί το έκανε. Τον απασχολεί προσωπικά; Τον έβαλαν από την Κυβέρνηση, για να προετοιμάσει το έδαφος; Κάνουν αντιπερισπασμό τακτικής, ενόψει της αξιολόγησης; 

 

 

                       Ο τρόμος της δραχμής, ο Σκάι και ο Πορτοσάλτε

 

       Από κει και πέρα άρχισε το σενάριο του τρόμου της δραχμής, πρωτοστατούντος του Σκάι, φυσικά. Και να μας λέει ο Πορτοσάλτε, πως αν έρθει η δραχμή, το κυριώτερο πρόβλημα θα είναι η έλλειψη ποικιλίας στους κάδους απορριμάτων, συγγνώμη, στα σουπερμάρκετ.  Όπου στα σουπερμάρκετ ως γνωστόν, έχει διευρυνθεί τρελλά η ποικιλία των προϊόντων. Φασόλια Κίνας, φρουτοχυμοί Γεωργίας, αλιεύματα Ινδίας, πατάτες Αιγύπτου, σοκολάτες ...Σερβίας!

Και δώστου αφορισμοί για όποιον μιλάει για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, λες και το ευρώ ή το δολλάριο ή το γεν θα μας σώσουν από μόνα τους.

 

 

 

                               Τα σκάνδαλα και η διαφθορά που δεν εχουν τέλος

 

 

       Κανείς δεν ασχολείται στα σοβαρά με το γεγονός πως δεν έχουμε κανένα μηχανισμό οργάνωσης συναλλαγματικών ισοτιμιών και εναλλακτικό σχέδιο δια παν ενδεχόμενον, πως δεν έχουμε προσπαθήσει καν να οργανώσουμε το κράτος, δεν έχουμε ξεκινήσει προσπάθεια για διατροφική αυτάρκεια (πάλι για κάθε ενδεχόμενον και όχι μόνον). Όμως η διαφθορά και το μαύρο χρήμα καλά κρατούν. 

Οι περίφημες λίστες φοροφυγάδων έχουν σχεδόν αρχειοθετηθεί και η σειρά των οικονομικών σκανδάλων συνεχίζεται καθημερινά: 

Από τα πιο πρόσφατα, η δημοσιοποίηση του πορίσματος της Εξεταστικής για τα Δάνεια στα ΜΜΕ, όπου έγινε γνωστό, πως οι Έλληνες μιντιάρχες χρωστάνε πάνω από 2 δις ευρώ τα οποία άρπαξαν από τις τράπεζες και αυτό του σκανδάλου της Novartis. Το τελευταίο, είναι κυριολεκτικά βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του συστήματος υγείας, με την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, να αποτελεί όχι μόνον πηγή πλουτισμού μεγάλου αριθμού Ελλήνων γιατρών, αλλά συγχρόνως να κινδυνεύει η υγεία χιλιάδων ασθενών...

Ούτε επίσης ερευνά κανείς τις ΜΚΟ για τους πρόσφυγες, στις οποίες εισρέει άφθονο χρήμα μεν, αλλά παραδόξως οι πρόσφυγες εγκαταβιούν μέσα στην αθλιότητα και σε συνθήκες ντροπής... 

Μοιάζει να έχουμε συνηθίσει στη διαφθορά και δε μας προσβάλλει. Την ίδια στιγμή, στη γειτονική μας Ρουμανία, βγήκαν πάνω από 250.000 άνθρωποι στους δρόμους κατά νομοσχεδίου που αποινικοποιεί τις υποθέσεις διαφθοράς των πολιτικών...

 

       Τώρα που προκαλούνται οι πρώτοι τριγμοί στην παγκοσμιοποίηση και συζητείται το ενδεχόμενο διάλυσης του ευρώ, στη χώρα μας αντί για θωράκιση με εναλλακτικά σχέδια, εμείς απλώς ...κονταροχτυπόμαστε για το ευρώ και τη δραχμή. 

 

 

*Από τη φράση που ξεκινά το Κομμουνιστικό Μανιφέστο του Καρλ Μαρξ (1846): «Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη, το φάντασμα του κομμουνισμού».

 

 


2 σχόλια:

  1. Πολύ καλά το είπε ο περιβόητος Πολάκης όταν επισκέφτηκε τις προάλλες την Κατερίνη και μολις τον περιέλαβαν οι αγρότες για τους υψηλούς φόρους τους είπε:

    "Δεν έχουμε τον πλήρη έλεγχο του κράτους"!!!!!.

    Άρα μην αυταπατώμεθα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κυρίαρχο κράτος που να λέγεται Ελλάς. Πικρό μεν αλλά αλήθεια. Τί θα γίνει; Ο σωζων εαυτον σωθήτω!.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου δεν εχουνε πληρη ελεγχο στο κρατος, τοτε αυτος τι παριστανει τον υπουργο η τον καραγκιοζη;

      Διαγραφή