Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Βαρουφάκης προς Τσίπρα: Προχώρα σε ρήξη με δανειστές και παράλληλο νόμισμα





Αποτέλεσμα εικόνας για varoufakis       Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφέρεται σε καταρρέουσες ψευδαισθήσεις του Μαξίμου και συστήνει στον Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ρήξη με τους δανειστές και σε παράλληλο σύστημα πληρωμών. 

«Η σχεδίαση του παράλληλου συστήματος πληρωμών είναι έτοιμη από το 2014, όπως γνωρίζει» τονίζει. 

Σημειώνει, ότι η άλλη λύση που απομένει για την Κυβέρνηση, είναι είτε ένα ακόμη «ναι σε όλα», είτε εκλογές, ώστε να «αναλάβουν ο κ. Μητσοτάκης ή και ο κ. Στουρνάρας τη δρομολόγηση του Σχεδίου Σόιμπλε».

Ο Πρωθυπουργός - αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης - υπόσχεται, άλλη μια φορά, ότι δεν πρόκειται (αυτή τη φορά) να υποκύψει νομοθετώντας νέα λιτότητα για μετά το 2018. «Το εννοεί ή μήπως, άλλη μια φορά, δεν το εννοεί και είναι έτοιμος την ύστατη στιγμή - λίγο πριν από την αποπληρωμή του προσεχούς Ιουλίου των ομολόγων μας που κατέχει η ΕΚΤ -  να ξανα-"σώσει" τη χώρα από την "επίσημη χρεοκοπία" υπογράφοντας ό,τι παλιόχαρτο του φέρει ο κ. Χουλιαράκης συγγεγραμμένο από τον κ. Βίζερ και τον κ. Κοστέλο», διερωτάται, στο ίδιο πλαίσιο.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου