Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Ο απόηχος ενός χρυσού γάμου


Αποτέλεσμα εικόνας για γαμος γουλανδρή χρυσή δαντελενια φορμαgamos1

 

        Ακόμα σχολιάζεται στα ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης ο πρόσφατος λαμπερός γάμος στο Λονδίνο, της εγγονής του Βαρδή Βαρδινογιάννη, Μαριάννας Γουλανδρή με τον Φίλιππο Λαιμό. Στο γάμο, που ένωσε τους γόνους δύο ζάπλουτων εφοπλιστικών οικογενειών, παραβρέθηκαν ηχηρά ονόματα του εγχώριου και διεθνούς jet-set. Ανάμεσά τους το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, σύμπασα η πρώην ελληνική βασιλική οικογένεια και η Σοφία της Ισπανίας,  πολιτικοί και επιχειρηματίες. 

Ο αρραβώνας είχε γίνει το 2015 στις Μαλδίβες και ακολούθησαν ξέφρενα χλιδάτα πάρτυ  στις Σπέτσες και στην Ίμπιζα, από το οποίο και οι παρακάτω φωτογραφίες:

 



Αν και τα ελληνικά ΜΜΕ εκφράστηκαν  για τον εφοπλιστικό γάμο με επιδοκιμασίες και θαυμασμούς, δε συνέβη το ίδιο με τα ευρωπαϊκά. Εκεί, εκτός από κριτικές για την όλη αισθητική του λαμπερού γεγονότος, τόνισαν ιδιαίτερα την αντίθεση ανάμεσα στη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες λόγω της οικονομικής κρίσης και στην επίδειξη του πλούτου και της χλιδής των εφοπλιστών. Τα περισσότερα σχόλια αναφέρονταν στον γάμο, ως πρόκληση στους χειμαζόμενους Έλληνες. Πάντως, στον ελληνικό τύπο αναφέρθηκε,  πως οι νεόνυμφοι μετά το γάμο θα προβούν σε μια μεγάλη φιλανθρωπία στην Ελλάδα.

                   

 

        Αντιπαραθέσεις για το εργασιακό καθεστώς στην ελληνόκτητη ναυτιλία

 

      Παράλληλα, αυτές τις μέρες, αντηλλάγησαν έντονοι διαξιφισμοί μεταξύ των συνδικαλιστικών ενώσεων των Ελλήνων ναυτικών και της Ένωσης των εφοπλιστών. Σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των ναυτικών, ελάχιστοι είναι Έλληνες ναυτικοί που απασχολούνται στα ελληνόκτητα πλοία, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και από τους ίδιους τους εφοπλιστές. Ο πρόεδρός τους Θ. Βενιάμης, δήλωσε, πως εμποδίζονται να απασχολήσουν περισσότερους, λόγω του ...συνδικαλισμού και της ελληνικής νομοθεσίας σχετικά με τα δικαιώματα και τις αμοιβές των ναυτικών και πως το αποτέλεσμα είναι "σε 5.000 ελληνόκτητα πλοία να μην υπηρετούν ούτε πέντε Ελληνες"! Πρόσθεσε ακόμα, πως "θα πρέπει η μισθοδοσία τους να είναι ανταγωνιστική με το διεθνές περιβάλλον". 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για τανκερ εφοπλιστες

 

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις, καταγγέλλουν, ότι οι πλοιοκτήτες επιθυμούν πληρώματα με συνθήκες δουλοπαροίκων, δηλαδή χαμηλόμισθους και χωρίς εργασιακά δικαιώματα, όπως συμβαίνει με αλλοδαπούς από το Πακιστάν, τις Φιλιππίνες, το Μπαγκλαντές κλπ.

Επίσης τονίζουν, πως οι πλοιοκτήτες, με την ανοχή της κυβέρνησης, φοροδιαφεύγουν, καθώς έχουν 58 φοροαπαλλαγές, ενώ οι ναύτες πληρώνουν 29% φόρο και οι εφοπλιστές μόλις 0,48%! Τον αριθμό των φοροαπαλλαγών αμφισβήτησε ο κ. Βενιάμης και πρόσθεσε, πως η ελληνική και ελληνόκτητη ναυτιλία λειτουργεί βάσει "εθνικού πλαισίου", εννοώντας προφανώς το άρθρο 107 του Συντάγματος, περί "προστασίας κεφαλαίων εξωτερικού και ειδικής οικονομικής νομοθεσίας"...

 

4 σχόλια:

  1. Τάνκερ αγάπησε τάνκερ και θα γεννήσουν και άλλα τάνκερ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ; ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΝΕ. Ο ΒΕΝΙΑΜΗΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ:ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΔΗΛ. ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΣΟΙ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΕΔΩ, ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΜΕΝ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΡΟΙΣΟΥΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Αμα θα κανον και ελεημοσυνες τοτε σωθηκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Events απίστευτου γούστου.. Και μόνο τα Louboutin της νύφης ΄ηταν αρκετά για πολλά αρνητικά σχόλια στο εξωτερικό! Εγώ πάντως θαύμασα το πάρτυ στην Ίμπιζα, που διέρευσε από το Instagram!! Συγκινήθηκα με τις χλαμύδες και τα ...λοιπά! Άχ Ελλάδα μου φτωχειά αλλά με (ολίγους βεβαίως βεβαίως)πλούσιους ανθρώπους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή