Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Εμμανουέλ Μακρόν: Ένας υποψήφιος από το πουθενά(;)




 

Αποτέλεσμα εικόνας για Emma­nuel Macron 

 

 

 

        

 

 

 

 

 

       Εκ πρώτης όψεως ο - κατά τα φαινόμενα- μέλλων κάτοικος των Ηλυσίων, Εμμανουέλ Μακρόν (Emma­nuel Macron), είναι κάτι καινούργιο στη γαλλική πολιτική σκηνή: Νέος (39 ετών), δεν έχει σχέση με το παλιό κομματικό κατεστημένο, άρα, δεν μπορεί, κάτι θα αλλάξει στη σημερινή Γαλλία, που ταλανίζεται από σοβαρά προβλήματα με μια οικονομία που νοσεί βαριά, με αλλεπάλληλα τα τρομοκρατικά χτυπήματα κλπ. 

 

Όμως ο Μακρόν, κάθε άλλο παρά αντισυστημικός είναι. Μοιάζει τελείως "φυτευτός", με προσεκτικά προγραμματισμένη πορεία και προβλέψιμη εξέλιξη. Προέρχεται από οικογένεια υψηλού status, φοίτησε σε σχολεία ελίτ και ακολούθως έκανε τις λαμπρές σπουδές που απαιτούνται στη Γαλλία, για τα υψηλά αξιώματα και φυσικά είναι και απόφοιτος της περίφημης ΕΝΑ. 

 

Κατά ένα περίεργο λόγο, ενώ όλες οι σπουδές του ανήκουν στο πεδίο των πολιτικών επιστημών, ο νεαρός Μακρόν καταλάμβανε κυρίως επιτελικές θέσεις της οικονομίας και της αγοράς. Μέσα σε λίγα χρόνια θήτευσε ως Επιθεωρητής στο Υπουργείο Οικονομικών στην κυβέρνηση Ολάντ και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας,  μετά πήγε στην Κομισιόν και ακολούθως έγινε τραπεζικός επενδυτής στην τράπεζα των Ρότσιλντ, από όπου παραιτήθηκε για να γίνει ο Υπουργός Οικονομικών του Ολάντ! 

Ενόσω ήταν Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας, κατηγορήθηκε ότι ασκούσε πιέσεις για να αποσυρθούν τροπολογίες, δυσμενείς για φίλους του τραπεζίτες. 

 

Η επικράτησή του στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση στις Βρυξέλλες. Θεωρείται επίσης, πως επιθυμούν διακαώς την εκλογή του οι Μέρκελ και Σόιμπλε και αναμένεται ενίσχυση του γαλλογερμανικού άξονα. Ήδη ο Μακρόν προχωρά ολοταχώς και για ίδρυση νέου κόμματος, που θα συμμετέχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές...

 


1 σχόλιο:

  1. Κανει μπαμ οτι εναι ο ανθρωπος των τραπεζων. Ως και η 60χρονη γυναικα του καταγεται απο πολύ πλούσια επιχειρηματικη οικογενεια και μαλιστα ειναι και πρωην συζυγος τραπεζιτη! Τον Μακρον τον προωθησε το συστημα, μηπως γινει καμμια στραβη στη Γαλλια, οποτε ....κλαψτε την Ευρωπη! Παντως εγινε πολυ μελετημενη δουλεια και θα ειναι σιγουρα ο μελλων προεδρος της Γαλλιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή