Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

1.34 δισ. ευρώ τα κέρδη της Γερμανίας από τα δάνεια στην Ελλάδα


SZ: Κι όμως, η Γερμανία κέρδισε 1,34 δισ. από τα δάνεια στην Ελλάδα

 

       

 

 

 

 

 

 

       Σύμφωνα με τη μεγάλη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, το καθαρό κέρδος της Γερμανίας μέσω δανείων που χορηγήθηκαν Ελλάδα αλλά και από την αγορά ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος SMP της ΕΚΤ, ανέρχεται σε 1,34 δισ. ευρώ. Όπως διευκρινίζει η εφημερίδα, το εν λόγω ποσό αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου ποσού, όπως προκύπτει από στοιχεία που έθεσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στη διάθεση του κόμματος των Πρασίνων. 

 

 

                         Μας αρνούνται την απόδοση κερδών, εκτός αν...

 

 

      Η Süddeutsche Zeitung επισημαίνει ότι από το 2012 τα κράτη της Ευρωζώνης είχαν αποφασίσει να καταβάλλουν στην Ελλάδα, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, κάποια  κέρδη από την αγορά ελληνικών ομολόγων. Ομως, αυτά παραμένουν δεσμευμένα σε ειδικό λογαριασμό και θα αποδοθούν, λέει, μόνο αν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που ζητούν....

 

 

                     Τα ελληνικά μνημόνια εξυγιαίνουν το γερμανικό προϋπολογισμό!

 

  

      Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα Προϋπολογισμού Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ σχολίασε στη Suddeutsche Zeitung, ότι «μπορεί μεν να είναι νόμιμο η Γερμανία να κερδίζει χρήματα από την κρίση στην Ελλάδα. Δε νομιμοποιείται όμως μέσα από   το ηθικό πρίσμα της αλληλεγγύης». Επίσης ο βουλευτής των Πρασίνων Μάνουελ Σάρατσιν, ειδικός του κόμματος σε θέματα ΕΕ, τονίζει στην εφημερίδα: 

 

«Δεν μπορεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να θέλει με τα κέρδη από τα ελληνικά επιτόκια να εξυγιάνει και τον γερμανικό προϋπολογισμό».

 

 

 

Πηγή: i.news.gr από  ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

1 σχόλιο:

  1. Ασχέτως τουτου εμεις είμαστε ευγενείς και γαλαντομοι!

    Δεν έχει σημασία που αισχροκερδούν αγρια σε βαρος μας

    Δεν εχει σημασία που μας πιεζουν για "μεταρυθμίσεις" δηλ. να τους πουλήσουμε ότι εχουμε και δεν εχουμε

    Δεν έχει σημασία που μας χρωστάνε τ άντερά τους απο την κατοχη για τα αίσχη

    Δεν έχει σημασία που ούτε το κατοχικό δάνειο δεν επέστρεψα οι Ουνοι

    Εμείς χειροκροτάμε το γερμανό πρεσβυ που μας πετάει κατάμουτρα ένα στεφάνι καθε τοσο, διοτι ειμαστε ευγενείς και ανώτεροι μα.άκες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή